Çeyrek finaldeki rakiplerimizi tanıyalım…

CEV 2021 Şampiyonlar Ligi’nde bugün çekilen kura sonucu belirlenen çeyrek finaldeki rakiplerimizi tanıyalım.

Fenerbahçe Opet ile eşleşen İtalyan temsilcisi Igor Gorgonzola Novara, İtalya Kadınlar Süper Ligi’nde 52 puanla ikinci sırada bulunuyor. Novara, E grubunda oynadığı bütün maçları kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. 2019 CEV Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Novara, o sezon sahip olduğu kadronun önemli bir kısmını kaybetti. Paola Egonu gibi önemli oyuncusunu kaybeden Novara’nın bu sezon kadrosunda Polonyalı Malwina Smarzek-Godek, Belçikalı Britt Herbots gibi önemli isimler yer alıyor. Igor Novara, geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yine Fenerbahçe Opet ile eşleşmiş, maçlar pandemiden dolayı oynanamamıştı.

Diğer temsilcimiz VakıfBank, Türk antrenör Ferhat Akbaş’ın çalıştırdığı Polonya takımı Grupa Azoty Chemik Police ile eşleşti. Chemik Police çeyrek finallere E grubunun ikincisi olarak çıktı. Takım, Polonya Kadınlar Süper Ligi’nde 35 puan ile 5.sırada bulunuyor. Chemik Police, 2015 CEV Şampiyonlar Ligi’nde dörtlü finale yükselmiş ve üçüncülük maçında Vakıfbank’a yenilerek 4. olmuştu. Takımın önemli oyuncuları arasında, Polonyalı orta oyuncu Agnieszka Kąkolewska ve Sırp pasör çaprazı Jovana Brakocevic var.

Eczacıbaşı VitrA’nın çeyrek finaldeki rakibi ise A grubunu ikinci sırada tamamlayan İtalyan Unet e-work Busto Arsizio. UYBA takımı İtalya Kadınlar Süper Ligi’nde 31 puanla 6. sırada yer alıyor. UYBA 2019 yılında CEV Kupası’nı kazanmıştı. Haleigh Washington, Britt Herbots gibi önemli oyuncularını kaybeden UYBA, 2015 yılında ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmeyi başarmış ancak final mücadelesinde Eczacıbaşı VitrA’ya kaybederek ikinci olmuştu. En önemli oyuncuları ise Sırp orta oyuncu Jovana Stevanovic, İtalyan smaçör Francesca Piccinini, İtalyan pasör çaprazı Camilla Mingardi.

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Comments are closed.