Gamze Kılıç: “Voleybolu çok özledim”

Hamileliği nedeniyle voleybola bir sezon ara veren tecrübeli pasör Gamze Kılıç, duyduğu özlemle salonlara bomba gibi dönmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde eski kulübü Galatasaray ile anlaşan Gamze ile son bir yılda yaşadıklarını konuştuk.

-Voleybolu özledin mi?
Şöyle söyleyebilirim ilk zamanlarda çok iyi geldi bu ara bana çünkü deplasmanlar, maçlar, antrenmanlar beni çok yormuştu ama sonrasında yavaş yavaş özlediğimi fark ettim maçları izlerken.

-Hamileliğin nedeniyle bir sezon ara verdin. Bu ara nasıl geçti, neler yaptın?
Evet, hamileliğim nedeniyle ara verdim sezona ama aslında sadece voleybola ara verdim gibi çünkü hamileliğimin ilk 6 ayı sürekli fitness, koşu, plates yapıyordum. Daha sonrasında son 3 ay hiçbir şey yapamadım. Eşimin maçlarına gittim. Genelde evde vakit geçirdim pandemiden dolayı ama her şey güzeldi, keyifli bir hamilelik geçirdim açıkçası. Zorlanmadım hiç ta ki doğuma kadar 🙂

-Doğum vakti geldiğinde zor anlar yaşadığını duyduk. Bize anlatabilir misin neler yaşadığını?
Gerçekten zordu şimdi gülerek anlatıyorum ‘ben nasıl yapmışım’ diyorum, ‘nasıl dayandım’ diyorum tabi ki ama o zamanları yaşarken hiçte gülmüyordum 🙂 Şöyle başladı hikayemiz, eşimin tüm sezon boyu negatif çıkan covid testi doğuma bir kaç gün kala pozitif çıktı. Daha sonra biz evleri ayırmak zorunda kaldık bu yüzden Serkan kulübün tesisinde kaldı. Böyle olunca annemler de panik oldu, az zaman kaldığı için biz gelelim yanına dediler ve geldiler. İyi ki gelmişler. Serkan evden gitti annemler geldi ve o gece sancılarım başladı. Doktorumu aradım hemen, ben temaslı Serkan covid olduğundan dolayı hastanemiz temaslı ve covidlileri kabul etmediği için son anda başka hastane bulmamız gerekti. Tabi bu sırada bir yandan evde sancı çekerken bir yandan hastane arıyoruz.

Aslında doğumdan önce Doula ile anlaşmıştım, Serkan ve ben doğum eğitimi aldık, hastanemiz ve biz hazırdık doğuma. Sonra doktorum bir kaç tane daha hastaneyi aradı hiçbiri kabul etmedi en sonunda Bursa Şehir Hastanesi’ne gitmem gerektiğini söyledi. Ambulansı aramam gerektiğini söylese de o acıyla daha fazla beklemek istemedim ve arabaya atladım, hastaneye kendim gittim. Arabayı da ben kullandım bu arada. Sonrası zaten Allah’a şükür sağ salim Karan’a kavuştuk. Biz kavuştuk ama babası 20 gün sonra kavuşabildi.  O da çok üzücü bir durumdu. Serkan’ın yanına tesise gittik biz Karan’la arabanın içinde o odanın camından bakarak öyle gördü oğlunu.

-Durumlar nasıl Karan Kuzey seni yoruyor mu 🙂
Valla durumlar şu aralar çok iyi ilk zamanlarda çok zorlanmıştım ama Karan çok akıllı bir çocuk, çok uysal, çok sakin. Kendini de bizi de hiç üzmüyor maşallah.

-İsmine nasıl karar verdiniz?
İsmi ile soy isminin aynı başlamasını çok istiyorduk aslında oradan yola çıktık. Sonrasında Karan ismini duyduk bir kaç yerden çok hoşumuza gitti. Anlamı da çok güzel. Kuzey’i de çok beğeniyorduk ikisini koyduk o yüzden. Karan Kuzey Kılıç oldu.

-Anne olmak nasıl bir duydu?
Anne olmak tarif edilemez bir duyguymuş ama bir o kadar da zormuş. Daha fazla sorumluluk sahibi oluyorsunuz, özverili ve sabırlı oluyorsun bence. Hep duyardım bebeğim uykudayken bile videolarına, fotoğraflarına bakıyorum, özlüyorum diyenleri. Şimdi onlara çok hak veriyorum, gerçekten de öyle oluyormuş.

-Voleybolcu arkadaşlarından tavsiyeler alıyor musun?
Şuanda Bursa’da yaşadığım için arkadaşlarımdan uzaktayım ama telefondan dinliyorum tavsiyelerini tabi ki.

-Bebekle beraber hayatındaki en büyük değişiklik ne oldu?
Artık 3 kişilik çekirdek bir aile olduk. Biraz da uyku düzenim değişti tabi:) Şimdi geceleri 2-3 kere uyanmaya başladım o biraz zorlamıyor değil.

-Yeni sezon için eski kulübün Galatasaray ile anlaştın. Neler söylemek istersin?
Evet, 3 senenin ardından tekrardan Galatasaray’a geri döndüm. Benim için yeri her zaman ayrıydı zaten ayrılırken de öyleydi şimdi geri döndüğüm için çok mutluyum. Çok güzel bir sezon bizleri bekliyor.

-Eşin Serkan da voleybolcu, şimdi bebek de var, aynı şehirde olmak gibi istediğiniz var mı?
Valla Serkan için biraz zor olacak gibi eğer ayrı şehirlerde olursak. En büyük isteğimiz aynı şehirde oynamak tabi ki. Hatta bazen bana ayrı şehirlerde olursak ben Karan’ı alıp götüreyim yanımda, sen bana süt bırakırsın ben bakarım diyor 🙂

-Gelecekle ilgili yeni planlar var mı?
Şuanda tek istediğim yeniden voleybola antrenmanlara dönmek. Çok özledim çünkü.

 

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Comments are closed.