Fenerbahçe Opet zirvedeki yerini korudu

Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü maçında Fransız ekibi Beziers Volley’i konuk oldu. Narbonne Arena’da oynanan mücadeleyi 24-26, 15-25, 22-25 sonuçlanan setlerle 3-0 kazanan temsilcimiz; grupta üçte üç yaparak puanını 8’e yükseltti ve zirvedeki yerini korudu.

Mücadeleye Naz-Lazareva-Arina-Meliha-Dicle-Popovic-Gizem (L) altısıyla çıkan Fenerbahçe Opet, ilk sete Naz Aydemir Akyol’un servis serisinde Anna Lazareva ve Arina Fedorovtseva ile bulduğu hücumlarla 1-4 önde başladı. Rakibinin Maiara Basso ve Angela Leyva ile bulduğu sayılara Arina Fedorovtseva ile karşılık veren temsilcimiz, setin orta bölümüne 14-14 eşitlikle girdi. Beziers Volley takımının Angela Leyva ile yakaladığı servis serisinde 16-14’te bulduğu iki sayılık fark ile eşitlik bozuldu. Bianca Farriol’un servis serisinde farkın açılmasına engel olamayan Fenerbahçe Opet, set sonuna 21-16’da beş sayılık dezavantaj ile girdi. Mina Popovic’in servis noktasına gelmesiyle Naz Aydemir Akyol’un hücum ve blok sayılarıyla harika bir geri dönüşe imza atan sarı lacivertliler, skoru 21-10’ye getirdi. Bianca Cugno ve Yisy Soto ile yeniden farkı açan Fransız ekibi, 24-21’de üç kez maç sayısı şansı yakaladı. Arina Fedorovtseva’nın set sonunda yeniden sahneye çıkmasıyla üst üste beş sayıya imza atan Sarı Melekler, seti 24-26 alarak maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sete Meliha İsmailoğlu’nun servis serisiyle 0-4 önde başlayan Fenerbahçe Opet, Anna Lazareva ve Arina Fedorovtseva ile bulduğu sayılarla farkın erimesine izin vermeyerek setin orta bölümüne 5-13 önde girdi. Sekiz sayılık farkı Hillary Howe ile eritme çabasında olan Beziers Angels Ana Cristina De Souza’nın servis serisinde manşette sıkıntı yaşayınca skor 12-21’i buldu ve fark dokuz sayıya yükseldi. Setin son bölümünde Arina Fedorovtseva ile sonuca rahat giden temsilcimiz, seti 15-25’te noktaladı ve maçta skoru 2-0 yapmayı başardı.

Üçüncü sete Naz Aydemir Akyol’un servis serisinde Arina Fedorovtseva ve Dicle Nur Babat ile bulduğu sayılarla hızlı başlayan Fenerbahçe Opet, ilk bölümü Meliha İsmailoğlu’nun hücum sayısıyla 3-8 önde bitirdi. Rakibine oyunun bu bölümünde Angela Leyva’nın hücumlarıyla direnme çabasında olan Fransız ekibi, 13-13’te eşitliği yakaladı. Arina Fedorovtseva’nın servis serisinde yeniden ikiye yükselen fark, Maiara Basso’nun hücum sayısıyla yeniden eridi ve skor 17-17 oldu. Maiara Basso’nun bloğu kullanarak aldığı sayıyla bu kez 18-17’de Beziers Angels öne geçti. Set sonunda 21-21’in ardından farkı açan Fenerbahçe Opet, Dicle Nur Babat’ın bloğuyla maçı 22-25’te bitirerek karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu ve MVP 24 sayıyla Fenerbahçe Opet’in Rus yıldızı Arina Fedorovtseva oldu. Fenerbahçe Opet’te Anna Lazareva 18, Dicle Nur Babat 8, Naz Aydemir Akyol 5 sayıyla skora katkı verdi. Beziers Volley’de ise mücadeleyi Bianca Cugno 10, Angela Leyva 7, Yeisy Soto 6 sayıyla tamamladı.

BEZIERS VOLLEY-FENERBAHÇE OPET: 0-3
SALON: Narbonne Arena
HAKEMLER: Andrea Puecher (İtalya), Sanja Miklosic (Slovenya)
BEZIERS VOLLEY: 
Basso, Soto, King, Leyva, Farriol, Cugno, Rochelle (L) (Mauriat, Balfet (L), Howe)
FENERBAHÇE OPET: Popovic, Naz, Fedorovtseva, Dicle Nur, Lazareva, Eda, Gizem (L) (Cansu (L), Ana Cristina)
SETLER: 24-26, 15-25, 22-25
SÜRE: 76 dakika (28′,23′,25′)

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Beziers Volley-Fenerbahçe Opet karşılaşmasının ardından grupta oluşan puan durumu şu şekilde:

TAKIMOGMP
1Fenerbahçe Opet3308
2Dinamo-Ak Bars Kazan3217
3Beziers Volley3123
4VC Maritza Plovdiv3030

Fenerbahçe Opet, Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki dördüncü maçında 19 Ocak günü çarşamba günü sahasında Bulgaristan’ın Maritza Plovdiv takımını konuk edecek.

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Comments are closed.