“Bu yıl güçlü bir temel oluşturma yılı”

Japonya Kadın Voleybol Milli Takımının yeni Başantrenörü Ferhat Akbaş, 2025 milli takım sezonu öncesi Japonya’ya giderek hazırlıklara başladı ve yaz dönemi öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Ülkeye erken gelişinin sebebini “Bu sefer Japonya’ya erken gelmemin nedeni, mümkün olduğunca çok maç izlemekti. Oyuncuların karakteri, oyun tarzı ve özellikle duygularına her zaman önem veriyorum. Canlı maç izlemek, oyuncuların mentalitesini anlamak açısından çok önemli.” diyerek ifade eden Ferhat Akbaş, Japonya Kadın Milli Takımının ilk yabancı koçu olduğu hatırlatıldığında: “Bundan büyük gurur duyuyorum. Harika sonuçlar elde edebilmek için ‘issho ni yarou’ (birlikte yapalım)” dedi.

Yaz dönemi planlaması doğrultusunda Japonya, A-B ve C Takımı olmak üzere üç ekibe ayrılacak. A Takımı uluslararası maçlara katılan ekip olacak, B takımı ise A takımı yurt dışı seyahatlerine katılırken Tokyo’da antrenmanlarına devam edecek. C takımı ise “yedek ekip” olarak tanımlanıyor, bu gruptaki oyuncular kendi kulüplerinde antrenman ve çalışmalarını sürdürecek. A veya B Takımı’nda bir oyuncunun sakatlanması ya da kondisyon problemi yaşaması durumunda yerlerine geçebilecekler.

Akbaş, geniş kadroyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Pek çok veriyi analiz ettim, videoları izledim ve detaylı bir şekilde kontrol ettim. Teknik ekiple kapsamlı bir liste üzerinde tartışarak bu oyuncuları seçtik. Bu yılı güçlü bir temel oluşturma yılı olarak görüyoruz.”

Türk koç, konuyla ilgili olarak “Şu anda hangi oyuncunun A, B veya C grubuna gireceği belli değil. Doğru zamanı bekleyip karar vereceğiz. Genç oyuncuları zorlamayacağız, sadece yaşça büyük oldukları için de oyuncuları göz ardı etmeyeceğiz.” diyen Akbaş, kaptan seçimi konusunda ise “Bu süreci başlattık, bazı oyuncularla konuştum ama bu karar tek başıma vereceğim bir şey değil. Büyük bir sorumluluk taşıyan bir görev olduğu için dikkatle seçmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ferhat Akbaş, 2028 Los Angeles Olimpiyatlarına katılım konusunda ise: “Gelecek yaz, doğrudan katılım hakkı kazanabileceğimiz bir fırsat. Bu nedenle oraya formumuzun zirvesini taşımamız gerekiyor. Ancak ben dört yılı kapsayan bir planla düşünmek istiyorum.” değerlendirmesini yaptı.

 

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir