İtalya Kadınlar Voleybol Ligi’nde (Lega Volley Femminile Serie A1) Play-off yarı final karşılaşmaları devam ediyor.
Palaverde’de oynanan ve yaklaşık 5.300 voleybol severin salondan takip ettiği mücadelede Igor Novara ile Imoco Conegliano kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı 3-1’lik skorla skorla kazanan Imoco Conegliano, seride 2-1 öne geçmeyi başardı. Mücadelenin setleri 16-25, 25-18, 25-11 ve 25-15 sonuçlandı.
Novara’nın final için son şansı
Serinin ikinci maçında rakibini 3-0 mağlup ederek Imoco Conegliano’nun 50 maçlık yenilmezlik serisine son veren Igor Novara’nın CEV Kupası’nın ardından ligde de final oynayabilmek için son bir şansı var.
Geçtiğimiz günlerde Avrupa’daki kupa hasretini sonlandıran Igor Novara, Imoco Conegliano karşısında serinin dördüncü maçına 9 Nisan Çarşamba günü TSİ 21.30’da ev sahipliği yapacak ve mücadeleyi kazanması halinde final şansını son maça taşıyacak.
Conegliano’da üç skorer
Maçın en skorer ismi, takımına kazandırdığı 4’ü bloktan olmak üzere 21 sayıyla Inoco Conegliano’nun İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak olurken Gabi Guimaraes ve Zhu Ting 19’ar sayıyla skora katkı verdi. Hücumda %59, pozitif servis karşılamada ise %58 ile mücadeleyi tamamlayan Gabi, karşılaşmadaki başarılı performansıyla “Maçın Oyuncusu” seçildi.
Igor Novara’da Tatiana Tolok 13, Lina Aismeier 12 sayıyla çift hanelere ulaşan isimler oldu.
Maçın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.