Erkek meslektaşlarından geri kalmıyor

Avrupa Voleybol Federasyonunun (CEV) gözde fotoğrafçılarından Daniela Tarantini, 1,55 metrelik boyu ve ufak tefek yapısıyla erkek meslektaşlarından geri kalmıyor.

Ankara’da geçen ay gerçekleştirilen Avrupa Bayanlar Ligi Finalleri’ne CEV’in resmi fotoğrafçısı olarak katılan Tarantini, bir kadın olarak mesleğinin zorlu ve güzel yanlarını anlattı.

Fotoğrafçılığın zor bir meslek olduğunu vurgulayan İtalyan fotoğrafçı, ’’24 yıldır fotoğraf çekiyorum, 41 yaşındayım. Bu çok zor bir meslek ve ben de küçük bir kadınım, ama istediğin müddetçe hayatta her şeyi yapabilirsin’’ dedi.

Mesleğe başladığından beri hep spor fotoğrafları çektiğini anlatan Tarantini, ’’Voleybolu ve sporu çok seviyorum. Ciddi anlamda bir taraftarım ben. Oynamak için yeterli donanımım olmadı hiç, ben de fotoğraflarını çekmeye karar verdim. İnsanın çok sevdiği bir işle uğraşması müthiş bir şey’’ diye konuştu.

Fotoğrafçılığın İtalya’da iyi bir meslek olmadığını ve çok az para getirdiğini ifade eden Tarantini, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Tutkun yoksa fotoğrafçılığı asla yapamazsın. Çok ağır bir meslek ve parası da az. Benim başladığım zamanlardan da az kazanılıyor artık. Çok fazla fotoğrafçı arkadaşım var ve hepsi aynı durumda. Bir ay önce fotoğraf makinemi çaldılar. Yenisini almak zorunda kaldım. Böyle sıkıntılar da yaşanabiliyor. Bu mesleği yapıyorum, çünkü fotoğrafçılık bir tutku ve ben bu tutkuya sahibim. Ama bazen aklımdan ’acaba artık durmalı mıyım’ diye geçirmiyor değilim.’’

’’BİR ERKEĞİN YAPTIĞI HER ŞEYİ YAPAMAM’’
Bir kadın olarak bazı anlarda çok zorlandığını dile getiren Tarantini, ’’Bir sürü güçlü erkeğin sürekli sahada koştuğu futbolda fotoğraf çekiyor olsaydım kesinlikle daha zor olurdu. Birçok şey yapabilirim, ama tabii ki bir erkeğin yaptığı her şeyi yapamam. Elimden geleni yapıyorum, yapabileceğime inanıyorum. Çantamı ve makinemi alır yola çıkarım. Hiçbir şey imkansız değildir’’ ifadelerini kullandı.

İtalya’da çok fazla kadın fotoğrafçının bulunmadığını söyleyen Daniela Tarantini, ’’Erkek egemen bir meslek bu. En çok kadın fotoğrafçı görebileceğiniz yer olimpiyatlar ve hepsi de çok güçlüler’’ dedi.

İyi bir spor fotoğrafı çekmek için püf noktalarına ihtiyaç olmadığını, sadece aklın, kamerayla birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Daniela Tarantini, şöyle konuştu:
’’Gözlerinin gördüğüne konsantre olacaksın. Gördüğün şeyi diğer insanların da en güzel bir biçimde görmesini sağlamak için ne yapabilirsin, onu düşüneceksin. Ama sır yok, püf nokta yok, yalnızca tutku var. Buna sahipsen kameranı kullanman yeterli olacaktır. Fotoğrafı çekerken kendini o sahanın içinde oyunculardan biri gibi hissetmelisin. Bu işi kolaylaştırır.’’

Tarantini, fotoğraf yarışmalarını sevmediğini ve yarışmalara katılmadığını anlatarak, ’’Böyle şeylerle ilgilenmiyorum. ’Benim en iyi fotoğrafım bu’ diyebileceğim bir şey de yok. Olması da imkansız zaten. Çünkü, bakış açıları her zaman çok farklıdır. Bu nedenle fotoğraflarımın güzelliği kişiye ve zamana göre değişir’’ şeklinde konuştu.

’’ÜLKENİZ GERÇEKTEN ÇOK DEĞİŞMİŞ’’
Türkiye’ye görevli olarak daha önce de geldiğini, ancak son gelişinden bu yana çok değişmiş bulduğunu belirten Tarantini, sözlerini şöyle tamamladı:
’’Her yer çok temiz, insanlar çok kibar. Bence her şey mükemmel. Alışveriş yerleri çok güzel. Başka ülkelerde ekonomik krizi gördüm, ama Türkiye’de kriz yok. Çok sayıda banka ve zengin insan var. Bu sadece benim fikrim mi bilmiyorum, ama böyle düşünüyorum.’’


Haberi Paylaş

Comments are closed.