İtalya Serie A1 kulüplerinden Polisportiva Consolini Volley ile Türk devi Fenerbahçe Spor Kulübü arasında ekonomik destek ve teknik iş birliğini birleştiren bir proje üzerinde üç yıllık anlaşma sağlandı.
Anlaşmaya göre uluslararası genç yetenekler belirleyip geliştirilecek ve bu sporcuların en üst düzey sahnelere çıkmadan önce Romagna’da tecrübe kazanmaları sağlanacak.
İtalyan kulübünden yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:
“Polisportiva Consolini Volley, dünyanın en prestijli spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Spor Kulübü ile üç yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Geçtiğimiz aylarda başkan Stefano Manconi ve sportif direktör Piero Babbi, İstanbul’da Türk kulübünün üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek ekonomik destek ve teknik iş birliğini birleştiren bir proje üzerinde anlaştılar.
Manconi, “Bu düzeyde bir kulübün bizimle aynı yolu yürümeyi seçmesinden dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu, bugüne kadar yaptığımız çalışmaların ve projemizin ciddiyetinin bir takdiridir.” ifadelerini kullandı.
Anlaşma, iki kulübün teknik ekipleri iile İtalyan antrenörler Massimo Bellano ve Marcello Abbondanza liderliğinde düzenli görüşmeler yapılmasını öngörüyor. Amaç, sadece Türk değil uluslararası genç yetenekleri belirleyip geliştirmek; bu sporcuların en üst düzey sahnelere çıkmadan önce Romagna’da tecrübe kazanmaları sağlanacak.
Fenerbahçe’nin sağlayacağı mali katkı, bu sezon Serie A1’de ilk kez mücadele eden Romagna kulübüne mali istikrar sağlayacak. Ortaklığın devamı ise kulübün ligdeki konumunu korumasına bağlı olacak.
Bu iş birliğiyle birlikte Consolini Volley, San Giovanni in Marignano’yu daha uluslararası bir boyuta taşıyor ve kadın voleybolundaki rolünü güçlendiriyor.”


