İsveç’in EuroVolley 2026 kadrosu açıklandı

İsveç, 2026 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası kadrosunu açıkladı.

2026 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın başlamasına 23 gün kala İsveç Kadın Voleybol Milli Takım Başantrenörü Lorenzo Micelli, Göteborg etabında düzenlenecek turnuvada mücadele edecek 14 kişilik nihai kadroyu açıkladı.

Yaz dönemini Avrupa Ligi şampiyonluğu ve 2028 Avrupa Şampiyonası bileti alarak başarılı şekilde geçiren İsveç, şimdi gözünü tarihindeki en özel organizasyonlardan birine çevirdi. İsveç, tarihinde ilk kez bir uluslararası voleybol şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Göteborg’daki Scandinavium Spor Salonu’nda oynanacak D Grubu’nda İsveç; Karadağ, Slovakya, İtalya, Hırvatistan ve Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Kadroyu değerlendiren başantrenör Lorenzo Micelli, ev sahiblerinden biri olarak Avrupa Şampiyonası’nda yer almanın büyük bir gurur olduğunu belirtti.

“Önümüzde gerçekten çok özel bir organizasyon var. Oyuncularımız ve teknik ekibimiz büyük bir motivasyon ve gururla hazırlanıyor. Kendi seyircimiz önünde Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olmak bizim için büyük bir onur. Zorlu maçlara en iyi şekilde hazır olmak için yoğun şekilde çalışıyoruz.”

İsveç, hazırlıklarına geçtiğimiz hafta European League’de görev yapan 17 oyuncuyla başladı. Micelli, takımın gelişiminden memnun olduğunu ifade etti.

“Yazın ilk bölümünde tüm oyuncularımız çok iyi iş çıkardı ve güvenimizi kazandı. Takım içindeki uyum harika. Oyunumuz her geçen gün gelişiyor. İlk hedefimiz European League’i bitirdiğimiz seviyeye yeniden ulaşmak.”

İsveç Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesindeki son hazırlık kampı için İtalya’nın Urbino kentine gidecek. Takım burada 5-8 Ağustos tarihleri arasında Yunanistan ve İtalya ile hazırlık maçları oynayacak.

Micelli, kadro seçiminde mevcut döneme en fazla katkı sağlayacağını düşündüğü isimleri tercih ettiğini vurguladı.

“Son iki yılda birçok genç oyuncuyu milli takım ortamına kazandırdık ve hepsi çok iyi gelişim gösterdi. Avrupa Şampiyonası için bu dönemde takıma en fazla katkıyı sağlayacağını düşündüğüm oyuncuları seçtim. Ancak milli takımın kapısı herkese açık. Kulüp sezonunda iyi performans gösteren herkes gelecek yaz yeniden değerlendirilecektir.”

İsveç’in Avrupa Şampiyonası kadrosunda ilk kez bu organizasyonda mücadele edecek dört isim bulunuyor. Orta oyuncular Elma Olofsson, Gun Hindgren ve Malin Hallin’in yanı sıra smaçör Cecilia Malm da kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası heyecanı yaşayacak.

Micelli, takımın gelişim sürecine de dikkat çekti.

“Oyuncularımız çalışmaya çok istekli. Haziran ve temmuz ayındaki sonuçlar doğru yolda olduğumuzu gösterdi ve bize özgüven kazandırdı. Şimdi yazın ikinci bölümünde bunu sürdürmek istiyoruz.”

2020’li yıllarda önemli bir çıkış yakalayan İsveç, üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Ayrıca tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası bileti alan ekip, Gümüş Lig ve Altın Lig şampiyonluklarının ardından bu yaz Avrupa Ligi kupasını da müzesine götürdü.

“Herkes hedefe ulaşmak için büyük özveri gösteriyor”

Takım kaptanı Anna Haak ise yaz boyunca birlikte çalışan tüm oyuncuların başarıda pay sahibi olduğunu söyledi.

“Yaz boyunca 17 oyuncuyla birlikte çalıştık. Avrupa Şampiyonası’na 14 kişi gidiyor olsak da herkes bu takımın başarısına katkıda bulundu. Çok iyi bir grubumuz var ve herkes hedefe ulaşmak için büyük özveri gösteriyor.”

Avrupa Ligi şampiyonluğunun takıma önemli bir özgüven kazandırdığını belirten Haak, Avrupa Şampiyonası’nda da gelişimlerini sürdürmeleri gerektiğini ifade etti.

“Bu şampiyonluk bize büyük moral verdi ancak şimdi yeniden sıfırdan başlıyoruz. Kendimizi tekrar kanıtlamamız gerekiyor. Elimizde üzerine inşa edebileceğimiz çok değerli bir temel var.”

Ev sahibi olarak Avrupa Şampiyonası’nda kaptanlık yapacak olmanın kendisi için büyük anlam taşıdığını dile getiren deneyimli oyuncu, duygularını şu sözlerle anlattı:

“Kendi ülkemde düzenlenen bir Avrupa Şampiyonası’nda takım kaptanı olmak benim için büyük bir onur. Teknik ekibimizin ve takım arkadaşlarımın bana güvenmesi çok değerli. Böylesine büyük bir organizasyonda ev sahibi olarak yer almak benim için gerçekleşen bir hayal.”

Haak ayrıca organizasyonun İsveç voleyboluna uzun vadeli katkı sağlamasını umut ettiğini söyledi.

“Umarım daha fazla çocuğa ve gence voleybolu sevdiririz. Kendi sahamızda oynayacak olmak bize ekstra güç verecek. Harika atmosferi arkamıza alıp hem birbirimiz hem de ülkemiz için mücadele etmek istiyoruz.”

İsveç, Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçını 21 Ağustos’ta Karadağ’a karşı oynayacak. Grup aşamasında sırasıyla Slovakya, son dünya ve olimpiyat şampiyonu İtalya, Hırvatistan ve Fransa ile karşılaşacak.

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir