A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Tayland’da düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda ikide iki yaptı.
Millilerimizin, E Grubu’ndaki ikinci maçında Bulgaristan’ı 3-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdığı karşılaşma sonrası Zehra Güneş, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
Zehra Güneş, sözlerine: “Bugün ilk başta bence blok defansta aksadığımızı düşünüyorum ama ondan sonra daha fazla oyuna girerek, oyuna dahil olarak, daha agresif olarak oyuna geri dönebildik. Bugün dışardan girenler bize çok katkı verdi. Biz 14 kişilik bir grubuz burada ve herkesin emeğine ihtiyacımız var. Şu ana kadar da takımın enerjisi, her şey çok yerinde bence. İstediğimiz gibi ilerliyoruz; adım adım her maç daha iyiye, üstüne koyarak daha iyi oynamayı hedefliyoruz.” değerlendirmesiyle başladı.
“Giovanni Guidetti bizi çok iyi tanıyan bir antrenör”
Milli orta oyuncu, üçüncü setteki geri dönüşe dair ise şunları söyledi: “Oynadığımız takımlara karşı iyi mücadele ediyoruz. Bundan sonra daha zorlu bir süreç var önümüzde. Böyle geriye dönüp tekrardan diş gösterip agresif oynayabilmemiz, geriden gelip üçüncü seti alabilmemizi de aslında bunlara yatırım olarak görebiliriz. Genel olarak çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Çok iyi servis attık ki blok yapabilelim. Bloktan çok iyi sektirdik ki break-point oynayabilelim. Bence her maç üstüne koyarak gidiyoruz, sadece bizi izleyenlerin desteklerine ihtiyacımız var. Çünkü gerçekten çok stresli, çok yoğun ve iki günde bir maç oynadığımız bir turnuva. Herkesin hedef turnuvası. Çok sürprizler yaşanabiliyor. O yüzden elimizden geleni ardımıza koyamarak her maç üstüne koyarak daha iyi bir performans sergilemeyi hedefliyoruz.”
Zehra Güneş, Kanada maçı ve Guidetti’ye karşı oynayacak olması hakkında da değerlendirmelerde bulundu: “Bu maç burda bitti. Bir sonraki maça hazırlanmaya devam edeceğiz. Bu da Kanada olacak. Giovanni Guidetti bizi çok iyi tanıyan bir antrenör. Eminim onlar şimdiden çalışmaya başlamışlardır ne yapacaklarına. Çok mücadele eden bir takım. 2 gündür 3-2’lik maçlar oynuyorlar ve son topa kadar mücadele edip asla savaşmayı bırakmıyorlar. O yüzden onlara daha agresif bir oyun oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Karşı takımda bizi çok iyi tanıyan oyuncular ve staff var. Çok iyi çalışacaklar. Biz de bunlara önlem alabildiğimiz sürece sahadan mutlu ayrılacağımızı düşünüyorum.”


