Şimdi hedef Burhan Felek’in yenilenmesi

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, İstanbul’daki Burhan Felek Spor Kompleksi’ni yeniden harekete geçirebilmenin çabası içinde olduklarını söyledi.

Karabıyık, bazı etkinliklere katılmak için geldiği Çanakkale’de, federasyon olarak önemli projelere imza atmak için çaba gösterdiklerini, bir projenin başlangıcını yaptıktan sonra, daha buna başlamadan ikinci ve üçüncü projelerin çalışmalarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kısa bir süreye fazla iş sığdırabilme arzularının bulunduğuna işaret eden Karabıyık, ’’Şu anda gündemimizde İstanbul’daki Burhan Felek Spor Kompleksi’nin yeniden harekete geçirilebilmesi var. Kompleksin içinde uluslararası standarda sahip salonun inşasını hızlandırmak için yeni bir faaliyet başlatmak üzereyiz. Üsküdar belediye başkanımızla görüşmelerimiz sürüyor’’ dedi.

Karabıyık, kompleksin içinde antrenman salonu olarak adlandırdıkları bölümü tamamladıklarını, ancak ana salon projesine Üsküdar Belediyesi ve imarla ilgili bazı anlaşmazlıklar nedeniyle ara verdiklerini ifade ederek, ’’Seçimler sonrası yeni belediye başkanımızla güzel güzel konuşup, mutabakat sağladık. İstanbul Özel İdaresi’nin ve Spor Toto teşkilatının mali kaynağıyla spor kompleksinin içinde uluslararası standartlarda 6 bin 500 seyirci kapasiteli salon ile 120 yatak kapasiteli voleybol kamp merkezi kuracağız’’ diye konuştu.
   
CENGİZ GÖLLÜ
Bayan Voleybol Milli Takımlar Sorumlusu Cengiz Göllü ise voleybolun Türkiye’deki ilk yıllarından şu ana kadar yaptığı gelişmeleri bizzat yaşadığını söyledi.

Voleybol sporunun ülkede artık övünülecek bir noktaya ulaştığını anlatan Göllü, ’’Dünyanın en önemli takımlarıyla baş edebilecek güçteyiz. Bunu özellikle son 10 yıl içinde yaptığımız müsabakalarda yaşıyoruz. Dünya klasmanında özellikle bayan milli takımımızın 90 ülke arasında 11’incilikte gösterilmesi bizleri çok mutlu ediyor’’ dedi.
Göllü, ilk işlerinin bu konumu korumak, ikinci görevlerinin ise voleybolu daha ileriye götürebilmek olduğunu vurguladı.

Erkeklerdeki potansiyelin de bayanlardaki kadar olduğuna inandığını belirten Göllü, ’’Onların da aynı noktaya geleceğine inanıyor, aynı inançla çalışmaları sürdürdüğünü görüyorum’’ diye konuştu.

Göllü, sporun gelişmesi için en önemli faktörler olarak tesisleşme ve eğitimi gördüğünü ifade ederek, ’’Bu konular artık ülkemizde tamamen çözümlenmiş diyemesem de eskisiyle mukayese edilmeyecek kadar iyi noktaya geldi. Bugün çok küçük illerimizde dahi uluslararası müsabaka oynanabilecek salonlara sahibiz. Her geçen gün daha iyi kondisyon merkezlerine sahip olmak için çaba gösteriyoruz. Ama şu gerçek bilinmeli ki, son federasyonumuzun yaptığı icraatlar bizim voleybola has spor salonları ve kondisyon merkezlerine sahip olmamıza imkan sağladı. Bugün dünyanın yapmakta olduğu, uyguladığı bütün ilmi araştırmalar artık Türkiye’de de yapılmaktadır’’ dedi.
Türkiye’de voleybol sporunda her şeyin artık düzene girdiğine işaret eden Göllü, ’’Artık öyle 3-0’larla bir iki sayı aldığımız devreler çok gerilerde kaldı. En güçlü takımları alt edebilecek duruma geliyoruz’’ dedi.

Göllü, sporcuların yaşlarını gençleştirdiklerini, sporcu sayısını artırmaya çalıştıklarını, şu anda bayanlarda milli takım için 80 sporcunun çalıştığını belirterek, tüm bunların 15-20 yıl önce düşünüldüğünde hayal olarak görüldüğünü kaydetti.

Haberi Paylaş

Comments are closed.