Maja Ognjenovic ile oynamak bir ayrıcalık.
Sırp pasör bu zamana kadar çok şey başardı ancak daha fazlasını düşünüyor.
Pasörleri istatistiksel olarak karşılaştırmak kolay değildir, ancak Maja Ognjenovic’in günümüzün en iyi pasörü olduğu konusunda neredeyse herkes hemfikir durumda. Şimdiki ve daha önceki takım arkadaşları Sırp yıldızla oynama fırsatı buldukları için kendilerini ayrıcalıklı ve şanslı hissettiklerini söylüyorlar.
Son on yılda, Ognjenovic takımlarını birçok oyuncunun hayal daha edemeyeceği pek çok kıta ve Dünya şampiyonluğu ile birlikte Olimpiyat madalyasına taşırken, 36 yaşındaki Sırp henüz bitmediğini ve önümüzdeki yıllarda daha fazlasını umduğunu söylüyor.
Ognjenovic Volleyball World’e: “Son on yılda Sırbistan ve dünya voleybolunda oynama fırsatım olduğu için mutluyum ve önümüzdeki dönemde biraz daha oynamayı ümit ediyorum, çünkü planlarım var. Sahada kendimi çok iyi hissediyorum ve voleybola verecek daha çok şeyim var.”
Ne var ki, Ognjenovic’in voleyboldaki başarısı son on yıldan öncesine dayanıyor. Sırp pasör, Sırbistan ve Karadağ milli takımıyla 2006 yılında Japonya’da düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Ertesi yıl ise Sırbistan ile CEV Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi ve gümüş madalyanın sahibi oldu. On yılın sonunda, henüz yeni düzenlenmeye başlanmış CEV Avrupa Ligi’nde de birçok altın madalya kazanmıştı.
1.83 boyundaki pasör: “On yıl önce oyun şimdikinden daha yavaştı, ancak seviye her geçen yıl artıyor.”
Ognjenovic’in ilk büyük uluslararası şampiyonluğu ise Sırbistan ile birlikte 2011 EuroVolley’de kazandığı zaferdi.
“2011’deki şampiyonluğumuzun en büyük başarımız olduğunu söyleyemem, ancak o zamanlar için gerçekten de çok önemliydi. Özellikle de evimizde oynadığımız için de bizim için ayrıca çok önemliydi. 2017 ve 2019’daki Avrupa Şampiyonluklarımız ise “Daha önce de bunu başarmıştık” gibi oldu.
Ancak Sırbistan’ın tarihinde kazandığı ilk Olimpiyat madalyası olan Rio 2016’daki gümüş madalya ve 2018’de Dünya Şampiyonluğu asla “Daha önce de bunu başarmıştık” türünden bir başarı değildi. Ognjenovic’in milli takımla kazandığı diğer başarıların arasında ise 2015 FIVB Kadınlar Dünya Kupası gümüşü, 2011 ve 2013’te FIVB Dünya Grand Prix’i ve 2015 EuroVolley bronz madalyası yer alıyor.
“2016 bizim için çok önemli bir yıldı. Olimpiyatlara büyük bir hırsla gitmiştik ancak kimse finale yükseleceğimizi beklemiyordu, bu yüzden gümüş madalya bizim için gerçekten çok özel. İki sene sonra da dünyanın en iyisi olmayı başardık. Bir sporcu daha fazla ne isteyebilir ki? Sırbistan milli takımının bu başarılarının bir parçası için çok gururluyum.”
Ognjenovic’in kulüp kariyeri de onu dünyanın zirvesine taşıdı. Eczacıbaşı VitrA ile 2016 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda altın madalya kazandı ve 2019’da ise şimdiki kulübü VakıfBank ile birlikte aynı turnuvada bronz madalyanın sahibi oldu.
2002’de Poster Zrenjanin ile başlayan kulüp kariyeri boyunca Ognjenovic birçok ülkede çeşitli takımlarda mücadele etti. Sırbistan ve Karadağ, Romanya, Polonya ve Rusya’da ulusal ligleri kazanırken; Yunanistan, İtalya ve Türkiye’de gümüş madalyaların sahibi oldu. Aynı zamanda 2009 CEV Challenge Kupası ve 2018 CEV Kupası’nı da kazanan ekiplerde bulunan Ognjenovic’in kulüp seviyesinde tek eksiği ise CEV Şampiyonlar Ligi altın madalyası.
Öte yandan, bireysel olarak Ognjenovic 2015 yılında Şampiyonlar Ligi’nin “En İyi Pasörü” seçilmişti. Sırp pasör ayrıca 2007, 2011, 2015 ve 2019 CEV EuroVolley’lerinde de bireysel ödüllerin sahibi olmuştu.
VakıfBank ile kendisinin ilk CEV Şampiyonlar Ligi altın madalyası için çalışmalarını sürdüren Maja Ognjenovic, bir yandan da yaklaşan Olimpiyatları düşünüyor. Polonya’da düzenlenen Tokyo 2020 elemelerinde Sırbistan’ın kaptanlığını yapan Ognjenovic, Japonya’nın başkentinde Rio’da yaptığından daha iyisini yapmayı hedefliyor.
“Olimpiyatlara katılma hakkını elde ettiğimiz için çok mutlu ve gururluyum çünkü Olimpiyatlar bizim için çok fazla anlama geliyor. Oraya en yüksek hedeflerle gideceğiz!”
Kaynak: FIVB
Comments are closed.